♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, September 21, 2011

danish admit spital putrajaya

cite da basi tp nk story jugak.hehe.ekceli picca mmg lame da uplod tp duk dlm draf xtaip².smpi la sebulan stgh da pn danish admit wad aritu.haha.draf ni pn da masuk page ke2 da :p

time tu lame danish warded.smpi 6 ari 5 mlm tau.adoiii lame giler.ari ke3 da sht tp xleh balik lg.sblm ni sehari smlm jek.kali ni kirenye kali ke2 la danish warded kt situ.adeh

da la bln pose.tpkse la bsahur + bebuka kt wad.sedey tau.eh xpela bln pose kt wad,drpd raye kt wad mau meraung aku kt situ.haha

danish demam dr rabu lg.time tu kt uma BS.ptg tu aku amek awl cket tp time amek tu danish xdemam da.BS pn da bg mkn ubat demam dah sblm tu.tkejut jugak aku sbb 2 mgu sblm tu baru je danish demam.pastu demam lg.kerap pulak kali ni

danish ni bknnye jenis salu demam.sblm demam yg 2mgu sblm tu,da bebulan dah xdemam.ade kot dkt 7bln xdemam.risau gak aku kot² demam sbb ape kn

stat rabu demam,khamis da ok.aku htr danish kt BS.mlm tu mula panas balik.kitorg bwk g klinik dkt ngn umah MIL.sbb time tu kitorg buke umah MIL.pas buke pose trs g kinik,doc masokkn ubat kt bontot sbb tetibe suhu tinggi

mmg aku xtido pn kames mlm tu.kul 2pg da xpanas,aku tido kejap² je sbb nk monitor demam danish.danish time tu demam on off.jap demam,jap ok.same jugak mcm demam 2mgu yg sblm tu.cmtu jugak.igt da baik,upenye nti demam balik.jumaat aku cuti sbb danish demam on off lg

jumaat aku decide nk g kinik gomen pulak nk cek darah.risau aku sbb skgni kn mcm² penyakit.tp tunggu punya la lame.tp danish ok je siap main lari².demam pn da ok.las demam mlm sblm tu je

tp doc situ suroh refer spital trs.kitorg trs ke emergency spital putrajaya.pastu ptg tu danish panas balik.mmg susah ati sbb demam xmenentu.ptg doc cek demam,doc suruh admit.katenye diorg nk monitor dah xdemam dlm mase 24 jam baru boleh balik


da admit wad kn,xsah la xcucuk sane sini

sblh tangan amek darah,sblh tangan ;g utk masuk air.stat ptg tu danish xselera nk mkn.padahal sblm tu demam pn dia stil mkn mcm bese lg

4ari kot kene masuk air.bile danish da selera mkn,baru doc cabot air tu


ada yasin tepi katil tu

mlm ke bpe ntah nurse suruh letak tepi danish sbbnye mlm tu danish mcm nmpk 'benda'.tgh tido,tetibe bangun nanges xhenti² dlm 10mnt kot.aku dukung pn dia pelok aku kuat² mcm dia takot sgt.pastu mata mcm asik pandang sana sini.aku lg la penakut.nasib baik ade lg sorang patient sblh tu.klu aku ngn danish je,aku nk mintak tukar bilik ade org.huhu

tido harusla bmacam² aksi kn wpun xsihat.heee

time buka pose,huby pn buka skali.pas buka abeh time melawat baru la huby balik.kdg huby siap masak lg bwk buka same² kt spital.hehe


time saho pn cmtu.tpakse la huby bangun masak sendiri.ari² mmg dia ulang alik jela ke spital tu.time siang dia dtg,bolehla dia main ngn danish.aku boleh tido kejap.danish demam aku xtido sgt.bila ok je baru aku tido

tu pn tido kt katil bdk.tau jela katil tu kecek.haha.mula tido kt sofa.tp danish ni nk tido dgn aku je.tpakse la aku lipat kaki tido sblh dia.haha

nurse pn ckp 'sebek mak kecek,boleh tido skali atas katil dgn anak'.haha


tepi tu ade mesin utk masukkn antibiotik.kene pakai mesin sbb antibiotik tu kene masuk ikot tangan

tp klu nurse picit je syringe tu pn boleh gak tp katenye sakit cket klu gitu.sbbnye masuk ubat bkn masuk air.klu pakai mesin tu,dia masuk cket² melalui tangan tu.mmg lame pn.dkt sejam kot baru abeh antibiotik sparoh syringe tu.mmg nmpk mcm xgerak je antibiotik dlm syringe tu

time mula admit,doc suruh continue bg antibiotik yg kinik swasta tu bg.tp sbb stil demam on off,doc kate mayb antibiotik tu xseswai.doc pn tkejut sbb antibiotik yg kinik swasta tu bg,antibiotik yg kuat.klu ikot skala 1-5,doc kate tu jenis yg ke3.sepatotnye kinik swasta tu kene la bg antibiotik yg paling mild kn.jgn la trs bg yg no3

sbb tu danish kene tuka antibiotik yg ke4.jenis tu pulak xde utk mkn.kene masukkn ikut tangan.klu x,boleh balik awl sbb bile danish da baik demam,dlm 24jam xde demam lg boleh la continue mkn antibiotik kt umah pulak.tp da kene masuk ikot tangan,wpun danish da ok tpakse la duduk lg kt wad.klu balik cane pulak nk masukkn antibiotik tu kn

bile da sihat...

asik men pintu almari.bukak tutup bukak tutup pastu bukak balik.aishh

bdk² beso cani aku tgk mmg suke men pintu.xkire la pintu ape pn..pintu rumah ke,pintu toilet ke,pintu peti ais ke.segala pintu suke main bukak tutup

danish pn da boring lame sgt duk kt wad.asik nk kua dr bilik je

time ni aku suroh senyum je tgk kemre,tp danish bg pakej siap posing lg.hehe

bile letak earfon kt tinge,otometik tangan pn goyang joget² :)

mate bengkak sbb asik nanges bile nmpk nurse pegang syringe ubat.hiks

ari ke4 baru danish lalu nk mkn.lega sgt²

eh nmpk pulak bayang papa kt spek tu.keh3

mula² wayar tu belah kiri.sehari sblm balik,kene cucuk tangan kanan pulak sbb tangan kiri da leaking..yela bknnye danish reti duk diam.benda tu pn tbukak la kt dlm tu kot.siannye la dua² tangan kene cucuk

time nk balik,sibok nk masok lg dlm playland tu.xpela danish kite g playland tmpt len la

huby nk amek gmbr,kene la duduk sbb danish kecek kn.dia pn sibok ikot huby duduk jugak.kih3

sblm balik,nurse² ngn doctor salam² ngn danish..diorg da kenal da sbb da 6ari duk kt wad kn.pas salam siap doctor tu suroh danish flying kiss lg.katenye suke dgr bunyi flying kiss danish.haha

bile ckp 'danish cpt diri sblh beg,nk amek gmbr'..cpt² dia diri pastu siap posing pegang beg lg.haha

pastu pusing belah blkg pulak.adoii nk jugak byk²..eh beg tu sbnrnye aku da pack nk balik kg da ari jumaat tu,tp rupenye pack baju utk bwk g spital :p

babai..danish nk balik da :)


12 comments:

Makbed said...

alahaii... sian nye... skang da baik kan?

Amiizaa2001 said...

ila, terkejut akak tgk gambo nie...ingatkan danish kat sepital....syukur dah sihat...:) risau tgk anak2 tk sihatkan :)

~SHiLA~ said...

makbed - skg sihat da.alhamdulillah

~SHiLA~ said...

kmieja - gmbr lame kak.awl pose aritu.hehe.skg sihat je.tula kak risau sgt bile ank xsht kn

O'gosh said...

siannya danish..asik2 demam je...Dak Boy x penah plak demam macam tu sekali...lagi kuat tenaga dia ada la time demam..tapi sejak bagi Scott's Emulsion start setaun aritu..dah x penah demam langsung dah...Malam bagi appeton multivitamin syrup...ok je sihat sejahtera...

~SHiLA~ said...

tu dah lame xdemam la jd gitu.sblm tu dah 7bln xdemam.skali demam,bturut² pulak selang 2mgu.huhu

dakcik said...

sian tgk part tgn kene cucuk..adoii sdgkan ain ye kene cucuk pun sakit ..inikan plak budak sebesar danish..siannya..

alhamdulilah dia dh sehat..=)

-Sara- said...

ok,jenuh nak perabih entry ni..pnjg beno..haha

axie said...

teruk jgk ek danish demam? cian tgk pic dia kena cucuk jarum ka tgn tu..

p/s : tulah awal sgt tunjuk beg balik kmpg..haha :D

~SHiLA~ said...

dakcik - time kene cucuk doc xbg tgk.tp dgr sore dia nanges pn shila da nanges kt lua.huhu

~SHiLA~ said...

sara - haha pjg giler.gmbr bderet,ayat bderet.hahaha

~SHiLA~ said...

axie - tula jrg demam tp bile demam,teruk jugak

hahaha.eh tp time tnjk beg tu nk balik raye.time danish admit wad tu awl pose.sebek time tu xtnjk beg.haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...