♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, May 10, 2011

susu ibu : anak kurang bijak??????

banyakkn ???? kt atas tu..tu tandanye betapa panasnye ati aku pg td..meh sini aku nk cite..

aku bese pam susu dlm kul 11 lebih cmtu..pas abes sesi mengepam tu,aku g la simpan susu tu kt dlm fridge..pastu trs g toilet nk cuci sume bende² ngepam tu..tgh cuci tu,masokla sorang chinese ni..nampak la aku tgh cuci brg² sume..mmg aku da bese org akn tanye mcm² psl bf kt aku..tambah yg akak² yg sebaya mcm mak aku kn..yela zaman dulu kn mmg xde sume tu.xpe diorang tanye,aku jwb je..walaupun da bkali² aku ckp kt lain² org.sbb toilet tu byk opez yg pakai,bkn bhg aku je..
 
      dia : u bg anak u minum susu formula x selain susu badan ni?
      aku : baru sebulan ni i campo..dulu susu badan je.tp dlm sebotol je kt uma BS dea minum   formula milk..kdg xminum pn sbb cukup susu i bg
      dia : oo bagos la u bg formula milk..baru anak u pandai (pastu trs dia blah kua dr toilet)
     aku : ?????????????

geramnye bile aku dgr dea ckp cmtu.tuhan je yg tawu..mcm nk menitik air mate ni bile dgr dea ckp cmtu..sape ckp bdk minum susu ibu ni xpandai??artikel mane dea bace ckp bdk bf ni xpandai..walau semahal mane pn FM tu,tp stil belom boleh tandingi kebaikan susu ibu..klu x,xkn sume artikel ckp 'susu ibu adalah susu terbaik' kn.keceknye ati aku bile dea ckp cmtu..tp xkn sbb psl tu aku nk gado ngn dea lak kn..lgpn dea bhg aku ni jugak..ari² mmg akn jumpe..(bkn sume chinese cmtu.aku penah tgk chinese yg kendong beg pam)

klu ye pn ko xbf ank ko,ko jgn la kondem org yg bf ni..lantak ko la ko nk bg anak ko susu 'pandai' pn kn..bkn ko mintak duit aku pn.byk lg ibu yg nk sgt bf ank diorang,tp ade masalah.ade yg susu kering,anak xsuke bf etc..tu rezeki masing²

aku ni xla secekal ibu² lain yg mengepam xkira waktu.skg da mula dtg penyakit M tu..hehe..aku pam kt opez je.klu aku pam kt uma tu,cukup je susu utk danish minum kt uma BS..tp kt uma mmg xde formula milk pn.fuly bf lg la sbb bg direct kn..cume kt uma BS je danish minum FM tp xbanyak..

lgpn aku xsampai ati nk stop bf danish..sbb da beso cmtu da pandai tawu ktne susu dea tu.klu nk tido pn,mmg tu dea carik susu dulu..sampai selak baju aku ckp 'nen nen nen'..sampai ati ke aku xbg dea bf?penah aku admit wad 2 mlm (yg tu aku aku xpenah cite kt sape pn),pukul 4.00pg baru danish dpt tido..sbb dea nk bf.korang igt aku xsedih ke bile dgr danish xtido  sampai kul 4.00 pg sbb nk bf ngn aku..2 mlm aku kt wad,2 mlm jugak aku nangis bile kenang xdpt nk bf danish..mmg ari² danish tido sblh aku sambil bf,bile 2mlm aku xde dgn dea,mayb dea confuse

ni aku gugel psl susu ibu & kecerdasan minda bayi..korang boleh tgk SINI..tbukti susu ibu lg baik dr susu formula.tp aku xkondem la org yg bg FM kt anak²..tu hak masing²..tepuk dada,tanye selera.tpulang pd setiap ibu utk tentukan mane yg baik utk ank kn..anak kite,kite yg tentukn.aku share je,tpulang korang nk bace ke x :)


IMG_9826
alhamdulliah nk masok 1 thn 3 bln da aku bf danish..selagi susu ade,selagi tu aku akn bf danish :)..lantakla ape org nk ckp

18 comments:

mommy akmal said...

jahat nyer dier ckp mcm tuh..agaknyer dier xreti bace kot..kat tin susu anak dier pon ader tulis khasiat susu ibu lebih baik dari susu formula..lek eh kak..len kali tepek jer kat muke dier satu kali..hahaha :)

~SHiLA~ said...

tu la kn..sume tin susu ade tulis cmtu..agaknye dea wat² xnmpk la tu..ikot ati,nk sembur je td,tp nti ari² nk ngadap muke dea jugak..huhu

az-ila said...

teruskan bf shila..xyah peduli apa org nk ckp..tu la pengorbanan seorang ibu..k.zila pun nanti kalo ada rezeki mmg niat sgt2 nk exlusive bf..arap2 dipermudahkan..

ibu qaleesya said...

ada lagu la.. xselesa nak baca.. hehe

~SHiLA~ said...

k.zila -aah kak..ramai yg nk bf ank smpi 2thn..xpela kak..pekakkn telinga da la kn :)

hope k.zila pn dpt bf bb nti..aminn :)

~SHiLA~ said...

ibu qaleesya -hehe..aah ade lagu kt bwh tu.kacau ek..boleh tekan off kt situ

siti said...

Dia perli ke smpi lala terase ;;) ke lala yg misunderstood ;))

siti said...
This comment has been removed by the author.
~SHiLA~ said...

tt -ape yg misunderstud..terang² dea ckp 'okla u bg FM,baru ank u pandai'..maknenye dea ckp susu ibu tu?

k nape ade 2 komen tt..tkomen 2x ek ;))

Makbed said...

biarkan itu olang. bersyukurlah bila bleh menyusukan anak. ada org tak bernasib baik tau!

lain kali cuba amik sikit susu ko tu kan, sapu kat muka dia. ahhahaha..biar dia raso. biasa mulut tu!

~SHiLA~ said...

makbed -aah selagi mampu bf,bf je kn..lantakla kt org yg kondem tu

syg pulak nk wat cmtu..walaupun amek sket je susu kn..haha

az-ila said...

amin..mudah2an..

~~zaa~~ said...

tak sayang mulut betul!!! sabar je la wehh..orang yang dengki macam tu la biasanya!

Keyphochee said...

agaknya dia tak penah beranak kot..heehee...think positif je...thanx for the info...sangat berguna...nak sharing gak...heehee

~SHiLA~ said...

zaa -kn..klu dea xnk bf,jgnla kondem org yg bf ni

~SHiLA~ said...

keyphochee -ank ade 2 tp sumenye xbf kot.tpulang la kt dea.tu la biakn jela dea tu.sharing is caring kn..hehe

MaR said...

$#%^%*&&*#%$#^?>&<$#%?%$&<%%?#%^<%$?$^><%&?<#$&>%#%$<
paham tak ape aku cube nak sampaikan?

~SHiLA~ said...

hahahaha..aku paham²..mmg $#%^%*&&*#%$#^?>&<$#%?%$&<%%?#%^<%$?$^><%&?<#$&>%#%$<..wakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...