♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, June 17, 2013

menu smooth tofu utk danial

arini nk share 1 lg menu makanan danial.salah satu favourite dia gak ni.smooth tofu dgn kuah kurma.slalu yg kite mkn tu tau fu fa kn.ni utk baby,kite tukar la buat kuah kurma.tp tau fu fa pon aku xmkn.xpenah try mkn pn.ank aku bg try.haha.makanan berkhasiat kn.hehe

menu ni aku amek kt group fb solid food for my baby jugak.boleh la buat utk breakfast danial :)

organic smooth tofu

ade mcm² jenis tofu ni sbnrnye kn.aku xpenah beli.so mmg xpenah perasan pn jenis² tofu ni.hehe.aku amek yg jenis organic

utk breakfast danial,aku bg mkn separuh je.separuh lg simpan.mula² stim tofu

pastu aku amek sebiji kurma.buang kulit & buang biji.pastu aku rendam dgn air panas.pastu aku tapis airnye.sbb kurma ni mcm ade yg kasar² tu.aku amek air dia je

pastu mkn dgn soft tofu.nyum² licin danial mkn.sos kurma tu aku bg cair² je.nti dia asik nk yg manis² je lak kn :)

4 comments:

cik hani said...

wow..bagus resepi ni..org dewasa pun blh makan..

berkhasiat pulak tu..

yang penting bersih berbanding beli kat luar kan

-Sara- said...

aku ada try buat kat anak aku yg kecik tu..tp dia xsuka la plak..last2 maknya yg makan..hehe

~SHiLA~ said...

cik hani - suke taufufa boleh la mkn.manis pn manis kurma.hehe

~SHiLA~ said...

sara - oo yeke.ank aku laju lak mkn.ank ko xsuke soya kot.hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...