♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, August 24, 2011

kali ke2 ngn ke3 masak dlm bln pose...cukuplah tu 3x je :p

cewah kemain pjg tajuk atas tu :p.okla aku skalikn je cite ari ahd ngn isnin baru ni :)

ari sabtu lepas kitorg g jln TAR ngn sogo..pastu mlm tu g alamanda nk carik kasut raye pulak.tp time g tu pn da pukul bpe da.smpt beli baju huby je 1 pastu alamanda da nk tutup

ahd tu pulak repeat balik g alamnda,tp jemnye jalan nk masuk ke paking tu.sangkut kt trepit lite.trs xjd.malas nk carik paking lame².sebek umah kitorg dkt je.trs g mydin beli brg² nk masak.stok kt umah ade tp nk tambah lg ape yg patot

masak la ahd tu.klu jd g alamanda,kompem la xmasak kn.hehe.pas balik dr mydin,trs siap² ape yg patot.lgpn ni baru kali ke2 masak kt umah.haha.eh tp salu tu xdela xmasak langsung.ade gak la masak 1-2 lauk topup lauk yg beli kt bazar/cafe opis ni :)


daging masak lemak.nk masak udang tp kt mydin xde udang pulak.malas nk g pasar.so amek daging je

telor bisitk..mabeles from chef huby.hik3

kt mydin dia tanye aku nk masak ape.aku ckp la nk msk ape,pastu dia ckp 'ok b nk masak telor bisitk'..ok aku suke! :p

kerabu sotong..1st time buat.da xpose,awl² aku da ratah.hik3

kerabu mangga..aku ckp nk buat kerabu sotong,da huby ckp alang² buat la skali kerabu mangga.da dia pulak tersuke kerabu mangga jugak.da bini asik suroh beli kerabu mangga je.da jd pebret huby jugak.hehe

piza homemade by MIL..MIL dtg ptg tu bwk skali pizza ni.sedap,ade cheese kt kerak piza tu.heheh

cukupla 4 jenis lauk + pizza..mmg kenyang giler..& lg puas dr makan yg beli² tu :)


saho tu pn kitorg makan daginng masak lemak + telor bistik..mmg xabes.byk sgt lauk.hik3.saho tu huby mkn bertambah.salunye saho mkn sepinggan je :)

ahad da masak.rupenye isnin huby suroh masak lg daging masak lemak tu.adehhh.aku ni da la jenis klu arini mkn tu,sok da xnk mkn jenis yg same.tp sbb aku xpose,so ikot jela request uby tu kn.da dia pose,xkn nk ikot tekak aku yg xpose pulak kn.haha

baru je ckp da mintak cuti masak dr huby on weekdays.klu masak,juz yg simple² stkt goreng ikan ke,ayam ke cmtu jela

rupenye isnin tu kene masak jugak.dlm byk² yg aku masak,masak lemak la yg huby puji betoi².yg len² aku masak kdg puji betoi²,kdg puji gitu² jek.haha.eh sara,resepi masak lemak ko tu aku pakai smpi skg smpi laki aku asik mintak xjemu².kah3


daging masak lemak lg.xpela janji laki suke.haha

telor dadar.mmg goreng sebijik je.aku xmkn sgt telor.huby je suke mkn telot dadar ni

ayam goreng..dah tu je aku masak isnin tu.ari kje kn.pastu br nk stat masak,sinki pulak tsumbat.huby repair dulu.lmbt la stat masak isnin tu.time azan,ayam goreng tu duk dlm kuali lg.haha

sementara tgu ayam masak,huby mkn roti john + popiah goreng.tgh mkn tu,baru la ayam masak.xpe panas² lg best :)

syyhhh : arini ngn esok nk kua setelkn lg ape yg patot.slagi xraye slagi tu la rase mcm ade je yg xkomplet.hahaha

4 comments:

-Sara- said...

laki ko ni mmg terer ah masak, nmpk sedap je yg die msak!

haa jgn lupe ckp kat laki ko, resipi masak lemak yg die duk puji2 tu resipi aku tau! haha :P

~SHiLA~ said...

klu masak yg sambal² ke pedas² ke,mmg dia yg salu tek over.heheh

kene ckp ek.haha.ok nti nk mintak resepi lain pulak la cmtu :))

O'gosh said...

hoho...nasib hubby shila tu x kisah je kalau makan luar selalu...

~SHiLA~ said...

tula bln pose ni byk mkn lua.huhu
tp pas raye ni smbg balik la msk² kt umah.bln xpose,xde rushing kn.hik3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...