♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, July 5, 2011

biar lambat asal selamat

baru la seminggu ni danish stabil cket bjalan.klu x, bjalan selangkah selangkah.kdg jln cket² 6-7 langkah,pastu trs duduk dah.gayat agaknye.haha.padahal aku tgk da ok sgt da dia jln tu

org lain ank umor mcm danish 1 thn 4 bulan,da blari dah.danish ni je baru la tkedek² nk berjalan.hehe.xpe mcm aku ckp kt tajuk kt atas tu bia lambat asal selamat.haha.biarlah jln umo bpe pn,janji dea reti jalan udah :p

kn setiap bdk² ni unik.ade yg jalan cpt,ade yg jln lambat.tp jln lambat tu bkn bmakne bdk tu x pandai ye.eh ni bkn aku nk sedapkn ati sendiri tau,tp nurse time cek up danish tu yg ckp cmtu..ke nurse tu yg nk sedapkn ati aku??hahaha


1
jln mesti smpi nganga² mulut.over excited pulak dah dpt jln.hehe


ade org ckp bdk lambat jln,dia pandai ckp dulu.danish cmtu la kot.byk jugak pkataan danish pandai sebut.klu yg jln awl sebelum umo setahun tu,ckpnye lmbt.kn ke adil tu?hehe

setakat ni danish dah pandai sebut ball, babai, nak, papa, mama, nenen, mamam, gol, bird etc.bile ckp 'syg mama,syg mama' nanti dia kis pp siap sebut mmuahh lg.hik

DSC03721
kemain lg laju dia jln.sampai aku snap pic pn blur² gitu :p

DSC03725
ke mane sajelah bdk ni

DSC03737
bile pandai jln,baru boleh sepak ball.klu x,men ball sambil merangkak je.haha

DSC03738
klu lori dia tu kaco laluan dia,diangkatnye lori tu tolak ke tepi.kuat lak tu dia angkat lori tu pindah ke tepi.hehe

DSC03740
klu susah sgt nk angkat kuda ngn lori tu,dia angkat bola je.ringan cket.haha

eh danish ni pandai berdrama taw bile men ball.kdg dia sepak ball pastu boleh blakon konon² jatoh.bkn jatoh tduduk,tp siap jatoh mengiring ataupun menerap lg.xpn tgh men ball ngn papa dia,papa sepak ball kt dea,dea tangkap ball tu pastu wat² tjatoh jugak.ala² goal keeper gitu.ceh dramatic giler!


12 comments:

blogtilldrop said...

comeiiiiyyyy

lasayee said...

alolololo..comelll..damien da setahun berdiri pun belum lagy..lmbt lagyla dia nak jalan nmpknyer...

O'gosh said...

huhu..ok la tu...Dak Boy saya x pandai cakap lagi..tapi dah boleh lari2...bercakap la jugak..tapi bahasa yang dia sendiri je paham...

~SHiLA~ said...

blogtilldrop -tenkiu :)

~SHiLA~ said...

lasayee -ala lom tentu tu ley.ntah² damien bdiri nti trs jln je.danish ni lame da bdiri br nk bjalan.teragak² nk melangkah

~SHiLA~ said...

o'gosh -dak boy jln dulu br bckp la tu.danish sebulan lg la kot br boleh blari mcm dak boy.hehe

Yan said...

alalala... dhuwa pn baru pandai jalan.. samela mula2 7 tapak pastu duduk.. skang tak sempat nak kira tapak.. sbb dia melangkah terkedek2 tp laju.. dhuwa lusa baru setahun..

ermm pasal jalan cepat cakap lambat.. tgk budak jugak kot.. perkembangan diorang berbeza.. sbb qis (anak sulong).. jalan cepat.. dan belajar ckppn sblm setahun..

axie said...

uikk dah jalan...lepas ni, jenguh lah mama danish nak kejor...hehe

~SHiLA~ said...

yan -tu la emula tkedek² tp laju jugak melangkah kn.hehe.awl la dhuwa jln ek

tu org ckp.tp mmg depends pd bdk² jugak.sbb tu setiap bdk² ni unik :)

~SHiLA~ said...

axie -tu la.hafiy da blari danish br nk bjalan.haha

Ummi Rania Raffel said...

tetiba nk ckp pasal sofa boley?? sebijik mcm kitaorg punya ms sebelom posting.. now kt umh mertua..

rania jln umo 1thn 6 bln okeyyy so don worry nnt dia akn terus berlari dan yakin berjln.. percayala!!

~SHiLA~ said...

haha.sofa same la pulak ek

yay danish ade geng.boleh geng ngn nia jln lmbt.xpe lmbt pn asalkan jln gak kn.hik3

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...