♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Thursday, May 2, 2013

cheezy pumpkin pasta

salah satu menu danial selain bubur nasi.stat 8 bln aritu aku dah try bg pasta.kalau ari² bubur je takut nanti cpt jemu pulak.walaupun bubur tu tukar menu ari².yela tekak kite pn kdg tekak melayu,kdg jemu nasik nk mkn western pulak kn.hehe

menu² baby ni sume aku amek kt fb.join group solid food for my baby.join group tu dr danial 4 bln lg.best sbb ade mcm² menu baby.cume antara rajin dgn malas je nk buat.haha.aku la tu.yg mane senang, aku buat la.mane yg agak leceh,mmg xbuat la.kah3

meh aku nk share resipi cheezy pumpkin pasta ni

1. panaskan unsalted butter
(aku amek brand lurpark.ade yg butter jenis buku besar tu.tp aku amek yg siap pack kecik².senang bile nk masak,amek 1 abeskan.nk jimat beli yg buku.tp takut cpt rosak la kalau jarang pakai.xnk bg cpt rosak,potong ikut portion kite nk pakai then asingkn masuk tuperware.xdela bukak tutup bukak tutup slalu kn)



2. bile unsalted butter dah panas,masukkan bawang holland sampai naik bau
3. pastu masukkan puree labu.tambah air sikit ikut kepekatan mane yg kite nk
4. sblm nk tutup api,masukkan cheese 
(cheese aku beli yg dah siap grated,senang tabur terus je.cheese pn bkn cheese yg kite biasa mkn tu.beli yg kandungan garam yg rendah.aku beli brand bega hitam or merah.lupe lak nk snap pic cheese tu.cheese buku tu pn boleh potong ikut portion then asingkan simpan dlm tuperware)
5. dah siap sume,campurkan skali dgn pasta yg dah siap direbus 
(pakai baby pasta or couscous sbb pasta tu kecik²)

taraaa..dah siap

aku rase sikit.sedap lemak² cheese + labu.cumenye tekak org tua ni rase tawar la kn sbb mmg xletak garam langsung.yg penting,danial mkn licinnnn.puas hati.bg abg mkn sikit,dia buerrkkk buerrkk je.haha



Apr 14, 2013 | enjoy his meal :) by lalacila85 on Keek.com

2 comments:

O'gosh Iskandar said...

bagusnya group tu...nak join jugak la...baru tau...selama ni puas la google nak cari idea nak masak tuk budak2 ni..

~SHiLA~ said...

tula mcm² menu ade situ.lg pulak sumenye menu berkhasiat :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...