♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, December 20, 2013

homemade ice cream coklat

dah lame ade dlm draf,tp gmbr je.xbetaip.hehe.arini kasi publish.bederet dah entry dlm draf.hehe

aritu ade tgk resipi dlm fb buku resipi.mcm² resipi ade dlm tu.aku baru try buat ice cream ni jela.haha

susu dutch lady coklat, susu pekat, ovelet, esen vanila

cara-cara :
- blend susu coklat & stgh tin susu pekat
- masukkan 3 sudu besar ovelet, blend lg
- masuk 1 sudu kecil esen vanila 
(blend sampai kembang)


masukkan dlm tuperware

aku ade beli bekas ice cream tu kt daiso.tu yg excited nk try buat ice cream tu.haha

dah siap masuk dlm bekas,sejukkan dlm fridge.aku masukkn dlm deep freezer trs

model homemade ice cream mummy.haha

excited dia tunggu ice cream tu beku.asik bukak tutup deep freezer.stress haku.haha.pastu asik tanye 'mummy ice cream dah keras ke belum,mummy ice cream dah keras kn'.tu jela dia ulang selagi xdpt.kih3

tp ok buat ice cream letak ovelet.baru dia xkeras mcm ketul ais batu tu.letak ovelet baru dia gebu boleh gigit

2 comments:

cik hani said...

SEDAPNYA..
MESTI TEKSTUR ICE CREAM TU SEDAP DAN LEMBUT SEBAB BLEND DENGAN RATA

~SHiLA~ said...

aah lembut je.senang nk gigit²

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...