♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, December 31, 2012

year end entry 2012

arini lastday utk tahun 2012.so nk review cket ape yg jd tahun 2012 ni.hope tahun 2013 yg akan dtg akn jd yg lebih baik dr tahun² yg sebelumnya.masuk tahun baru,umur pn makin meningkatlah kn.hehe

januari 

cuti² besut & kb.gmbr tuan blog xde,gmbr makanan je ade.haha

time ni baru² peknen.baru 3bln kot.mood nk cuti² pn xbpe nk ade.xsuke nk posing²,xmkn nasik waktu mlm,malas nk jln².tp folow huby g job trs balik kg :)

februari

2nd besday party danish

mac

ikut huby job gak.tumpang posing dgn danny x-factor & wife.hehe

mei

kusus PA kt kuching, sarawak.1st time tinggal danish.naik flite time pregy 7m :)

jun
cuti² pangkor.holiday dgn staf² ofis huby

celebrate our 3rd anniversary @ hotel pullman, putrajaya

julai

dpt surprise dr huby :).besela tgh peknen,jiwa sensitif.kenela pujuk.kah3

london the summer musical @ sunway pyramid

yg paling bermakna pd tahun 2012,dpt baby lg.danial azrell b. mohd zaidi ♥
syukur alhamdulillah

ogos

raye be4 kami tahun ni.raye dlm pantang

oktober

cuti² golcoast,morib.holiday sblm stat keje :p

november

majlis aqiqah danial azrell

disember

puteri harbour themepark, nusajaya

ni je yg ade picca.hehe.yg xde picca, cuti² johor 3kali,cuti² melaka 2kali & cuti² PD 2kali.selamat tahun baru 2013 utk kwn² sume :)


Friday, December 28, 2012

tgk wayang cite hobbit, jack reacher & cz12 FREE

kemain lg pekataan free tu huruf besar ye.tajuk cite huruf kecik.hehe.yela sape xsuke free kan.haha.aku dpt tiket wayang free bpe keping ntah.pastu expired 31 dis 2012.trs seminggu ni asik tgk wayang je.hehe

sabtu lepas layan hobbit

tgk dgn adik aku & danish.huby keje sabtu tu.kali ke2 bwk danish tgk wayang.sblm ni cite kartun amek couple seat je.ni ade tiket free,amek jela sorang 1 seat.kang xabeh pulak tiket tu.hehe

jack reacher & cz12

pastu isnin lepas huby tgk jack reacher.tgk sorang² je sbb dia cuti isnin tu.huby kalau keje sabtu & ahad,isnin tu dia cuti.layan la wayang sorang².pastu petang sambung tgk cite cz12 dgn aku pulak.haha

cite hobbit tu aku suke.cite cz12 tu pn aku suke.hehe.cite cz12 tu cite jackie chan.jack reacher belum tgk lg.esok nk tgk cite tu dgn huby.tiket dah amek smlm :)

Thursday, December 27, 2012

danial 5 month



Alhamdulillah tambah lg sebulan umur danial.lg sebulan dah boleh mkn dah.mummy xsabo dah ni nk try bg danial mkn.hehe

dah 2bln aku stat kje,tp danial stil takmo minum dlm botol lg.susah hati mummy, danial tau x.stil minum pakai syringe.tp tetap jugak bg botol ari².hope sgt² lame² nanti dia ok minum botol.10am-6pm danial minum susu dlm 12oz


bdk demand takmo botol

berat : 7.65kg

perkembangan :
-   gelak mengekek² klu kene cara agah dia tu.klu xkene,takat gelak amek ati org yg agah 
    tu je.haha
-   meniarap laju,tp telentangkan balik badan tu kdg² je.kdg mengesot sikit²
-   asik nk org dkt dgn dia je.klu biar danial baring sorg²,selagi xangkat selagi tu mulut 
     bising.dah angkat,trs senyap


Wednesday, December 26, 2012

wordless wednesday




dolu².hahaha

Monday, December 24, 2012

puteri harbour theme park, nusajaya

2 minggu lepas kitorang g JB.sbbnye huby ade keje kt sane.ade job wedding betty banafe.aku pn folow la skali.padahal 2 minggu sblm tu dah g jalan JB dah.kitorg gerak pn mlm sbb siang tu aku keje lg.gerak 2 kete dr kL.bos huby & 2 org staf dia gerak tghari

sampai JB dlm pukul 3pg kot.trs cek in masuk bilik.huby & kwn² sume kua g mkn kt resotran abg betty.sumenye mkn free sepanjang diorg keje kt sane.hehe.danish pn folow skali.dia dah puas tido dlm kete,pastu sibuk la nk ikut huby kua.aku zzzz je dgn danial kt hotel.tp kirim jugak tapau nasik lemak walaupun dah pg buta.kah3.aku mkn nasik lemak tu 5.30 pg kot.pastu 9pg turun lg bekpez kt hotel.haha

esoknye kitorg lunch kt restoran abg betty.besar gak la.tp lunch ade nasik padang je.ok la.diorg lunch trs g danga bay.weding betty mlm tu buat kt situ.aku & wife bos huby balik bilik.mlm baru kua g theme park danga bay

esoknye balik kitorg singgah nusajaya.sampai pn dah 1.30 ptg kot.xpegi legoland pn.g puteri harbour theme park.dkt je dgn legoland.situ pn ramai org walaupun weekdays.cuti skola besela mane² pn ramai kn

ade 2 theme park.hello kitty town & little big club.1 theme park masuk rm50,kalau amek dua² rm 85.kitorg amek litte big club.rm 100 utk 2 org.danish bwh 3years foc lg :)


posing dulu :)

main ketuk² penguin

masuk je kene byr.so main sume dlm tu xyah byr dah.main la sume mainan pn.sumenye free.yg hello kitty town tu lebih  sesuai utk gegel.besar gak theme park ni

naik bus terbang lak.haha

aku dgn danish je yg naik.huby & kwn dia xnaik pn.danish relax je,aku mcm takut cket.sbb gayat gak nek tu :p

tunggu thomas train

danish excited giler smpi xtentu arah nk main mane dulu.byk gak yg makpak pn boleh naik.hehe

danial tido dah

tgh dukung danial,pastu dia dah mula gosok² muke dia kt aku.dah agak dia ngantuk la tu.bile tgk,dah tido dah bdk kecek ni.hehe.naik train sambil mate pejam.haha

windmill ni kitorg naik be4.ngam² je duk dlm tu.sbb kecik je.haha

naik aeroplane pulak

jd pilot.hehe

♥ my happy family ♥

pas main sume tu,main kt tmpt yg byk gelongsor pulak.besar tmpt tu sampai danish sesat xreti kua.haha.main panjat²,turun gelongsor pastu dah dia xreti nk kua dr situ.tetibe dgr sore dia nanges.bile jenguk rupenye xreti nk kua dr situ.haha

kitorg g situ dlm 2jam je.1.30-3.30ptg.xlame pn duk dlm tu.ntahla rase mcm xbpe best sgt.mcm xbebaloi je dgn tiket fee rm50 sorg tu.haha.theme park tu pn bkk smpi ptg je.smpi 5ptg je rasenye

Friday, December 21, 2012

Adakah susu ibu boleh tercemar??



Susu ibu kalau tercemar pun sangat minima.
Ini kerana susu ibu adalah susu HIDUP, manakala susu formula adalah susu mati.

Maknanya dalam susu ibu ada antiviral, antifungal dan antibakteria yang akan melawan viral, bakteria dan fungal dari luar. Even susu ibu kalau dibiarkan tidak bertutup pun, boleh bertahan lama..

Ubat-ubat yang boleh menyebabkan susu tercemar?

Dr. Norashikin menyatakan bahawa ubatan dalam kemoterapi sahaja boleh memberi kesan kepada susu ibu.. ubatan yang lain tidak memberi kesan kepada susu ibu. Ini kerana setiap apa yang dimakan untuk ibu akan ditapis sebelum disalurkan kepada susu ibu. So, kalau demam, selesema, takde masalah untuk ambil ubat-ubatan.

Payudara adalah steril

payudara adalah tempat paling steril. Disebabkan itu semua ibu digalakkan untuk menyusu secara terus dari payudara setaip kali bersama bayi. Ini kerana, ‘askar-askar’ dalam susu ibu aktif jika keluar dari payudara.. so askar-askar itu akan memberi pertahanan kepada sistem tubuh bayi.

Ini berbeza bila susu yang disimpan. Askar2 tersebut akan tidur dalam suhu yang rendah, bila dipanaskan, mereka perlu berlawan dengan bakteria2 yang telah muncul dalam susu ibu. Namun begitu bakteria itu tidaklah memberi kesan kepada bayi kerana askar2 dalam susu ibu sedang berperang dengan bakteria tersebut 

Susu ibu basi?

Susu ibu tidak akan basi. Susu ibu tidak akan bertukar jadi keju.
Susu ibu hanya akan tercemar jika semasa memerah ibu tidak mencuci tangan dengan sempurna, bekas yang digunakan adalah tercemar. maka, tercemarlah susu tersebut.

Susu ibu pelbagai rasa..

Susu ibu mempunyai rasa yang berbeza-beza. Ia mengikut menu ibu pada hari tersebut. Kalau ibu makan durian, baby pun akan merasa susu durian,. kalau ibu makan petai, susu pun akan berperisa petai.
Sebenarnya itulah uniknya susu ibu, kerana bayi yang menyusu susu ibu telah bersedia dengan pelbagai rasa sebelum memulakan solid food. Maka bayi yang menyusu selalunya tidak memilih makan sebab dari baby lagi telah diperkenalkan dengan pelbagai perisa.

Susu ibu boleh bertukar warna

Betul! Ikut apa yang ibu makan. Kalau hari tu ibu banyak makan sayur hijau. warna susu pun berwarna kehijauan gitu.

PETIKAN : WANITA HARI INI


syyhhh : sejak kembali ade baby,blog pn byk entry² pasal BF.soryla ye.hehe

Thursday, December 20, 2012

goldcoast morib waterpark

dlm pukul 5.00ptg kitorg turun g waterpark.lgpn sblm tu cuaca panas cket.tu yg turun lmbt.danish pn mandi jacuzi xnk kua²

waterpark tutup pukul 7,so ade 2jam je utk mandi² sini.danial pn aku dah mandikan siap² kt bilik.nanti naik bilik kul 7 xpayah baru nk mandikan dia kn



IMG_8242
♥ 3 hero sy ♥


IMG_8244
bdk yg xsabar sgt dah.suke main air


IMG_8251
weekdays org xramai.dr sini boleh nmpk bilik kitorg


IMG_8253
bwk danish main gelongsor.hehe.danish relax je,aku je lebih² jerit turun gelongsor.haha


IMG_8255
danial baring je ye.beso cket boleh main air dgn abg :)


IMG_8256


IMG_8259

IMG_8262
dah dia sibuk nk mandi dgn daddy dia pulak


IMG_8267
bf danial,then dia tido.dpt pulak angin pantai sepoi²,syok la dia tido


IMG_8271
ade ank kecek,gilir² la jage ank ye.kalau aku jage danial,huby jagela danish.klu aku jage danish,huby jage danial.hehe.klu ank 3,yg ke3 tu silalah jage diri sendiri.wakaka


IMG_8276
dah jumpe girlpren.kih3


IMG_8279
mandi same².danish jumpe bdk² baye dia,dia suke bekawan


IMG_8283
berenang lg.bajet mcm dia reti berenang la kot.haha


IMG_8289
 sblm balik,smpt lg main pancut² air


mcm biasa,kitorg la paling last kua dr sini.danish ni susah cket nk ajak balik.ckp kt dia naik atas mandi jacuzi pulak,baru dia nk balik.balik tu mmg dia sambung mandi jacuzi smpi malam.nasib xdemam asik main air dr ptg

Tuesday, December 18, 2012

danial dah meniarap

dkt 2minggu dah danial pandai menerap.menerap mase umur danial 4 bulan stgh.same jugak mcm danish menerap umur tu :)

dulu danish awal dah mengiring,tp lame jugak nk menerap tu.danial ni mengiring lmbt dr danish tp kejap je trs menerap.xkesahla janji dah pandai menerap.walaupun ank ke2 tp tetap teruja jugak tgk perkembangan anak²



yeay² sy dah menerap

bile dah pandai menerap,mula la letak je trs dia menerap.nk pakaikan pempes pn susah.hehe.skgni tido pn nk menerap jugak.sblm ni xpenah tido menerap.skrg bile bf danial sambil baring,dia mengiring,selalu posisi cmtu pastu xlame dia dah tido telentang.skgni kejap je tido mengiring,then tgk tido menerap dah

Monday, December 17, 2012

jacuzi goldcoast morib

sambung lg entry goldcoast morib.kali ni nk tempek picca anak² berjacuzi.hehe.picca anak² je,picca makpak xde tau.kah3

jum layan picca danish & danial


IMG_8225
pas cek in.bukak baju trs swiming sini


mula² dia yg xsabar nk masuk waterpark,pas dah nmpk jacuzi dlm bilik da sibuk nk mandi sini pulak.pastu pujuk² ajak g waterpark,baru dia kua dr jacuzi tu.waterpark dah la tiket utk tarikh yg kite cek in tu


IMG_8226
peace yaww


IMG_8232
berenang katenye.hehe.beria² la kaki tangan bekuak² mcm tgh swiming


IMG_8234
 air mmg takat pinggang dia jek.xyah nk dlm² sgt


IMG_8340
danial pn nk jugak

esok pg bg danial pulak mandi dlm ni.dia pn suke.kaki duk tendang² main air :)


IMG_8341
tenang je dia mandi sorang.sebek danish bangun lmbt.penat la tu smlmnye main kt waterpark & mandi jacuzi lame


IMG_8343
xlame pn bg dia mandi dlm ni.10minit je kot.sabun² dah trs pakai baju.baru 2bln+,kecik lg nk berendam lame².bg mummy pulak nk mandi sini.keh3


IMG_8360
dah bangun.bangun tido trs jenguk toilet.bukak baju trs mandi lg


IMG_8362
bebuih² air pasang jacuzi


smlm bg swiming je.ni huby pasang jacuzi tu pulak.bunyi bising xhengat.pastu mandi be2 dgn daddy pulak.mummy & danial tgk tv

mmg susah la nk ajk danish kua dr situ.xpela kitorg siap² dulu,nk dkt balik br ajak dia kuar trs cek out :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...