♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Tuesday, March 29, 2011

agar-agar longan kering

aritu tgk blog kak mieja ade wat agar-agar longan..pastu teringat pulak aku ade stok longan  kering sepeket xberusik lg..so trs la wat ahd aritu..cewah plan nk wat oreo cheesecake,tp nti la mgu ni ke mgu dpn ke.hik3...lgpn tgk simple jek care wat agar-agar kn.gigihla dua beranak ni g mydin nk beli agar-agar..tp tu bknla tujuan utama..klu setakat nk beli agar-agar je xkose la pulak nk g mydin tu..hehe..nk beli pempes danish skali,so alang-alang leh beli agar-agar skali..pempes pn aku amek yg pek kecek je..xlarat la nk bwk dgn dukung danish lg..nti suroh huby je beli yg pek beso tu..

bile da smpi uma,terus la basuh agar-agar ngn longan kering tu..pastu bile da tambah gule sume,letak la dlm bekas..pastu masokkn la dlm fridge..smpi ke mlm tgk lam fridge apehal agar-agar aku ni xkeras² pn..cair lg..tgu lg..igt lmbt cket kn..pastu pg smlm sblm g kje,jengok lg tgk cair gak..ah confirm la salah care aku wat tu..haha


27032011748
patotla da semalaman pn aku tgk apehal la beselirat lg agar-agar dlm tu..haha

mlm smlm barula aku rebus balik sume tu..rupenye kene rebus dulu bg agar-agar tu cair ek..haha..nmpk sgt jahilnye aku dlm bende² cani kn...wakaka..pas da sejuk cket,aku letak la lam fridge..sblm tido mlm td tgk beku da cket agar-agar tu..hehe..pg td time nk amek susu danish lam fridge,lupe lak nk tgk agar-agar tu..balik nti jela tgk..jd la kot sbb mlm td pn da nk keras da :)..bende cmtu mmg aku xpenah try wat pn kecuali puding caramel..tu je yg salu  aku wat sbb suke mkn..kih3 :p..klu rjn,mmg nk sgt wat oreo cheesecake tu..yummy :)

10 comments:

lasayee said...

hadoiila cik lala oiiii...nape la kamu xmasak agar tu...wani gelak sampai kuar air mata tau...

~SHiLA~ said...

ala jgn la gelak..sy budak br belajar..wakaka

-Sara- said...

ahaha, tah pape je ko ni..ko ingat main letak cmtu jeke lam air?

kene masaklah agar tu makcik ooii! haha!

*nti bg resipi cheese oreo tu tau :D

MaR said...

oi makcik...kene masak dulu le agar2...apakah maknanya itu...hahah...sakit perut aku bace entry ko tau tak....hehehe

~SHiLA~ said...

sara- haha..xpenah wat..tgk org wat pn xpenah..igt cmtu la tarok je lam air ;))

ok bkn bg reseipi je..dgn kek² pn aku bg (klu kek tu xjd).haha

~SHiLA~ said...

madiah- igt xya mask dulu..patot la duk cmtu je upe agar² tu..haha

~~zaa~~ said...

hahahahahah shila oi!!! hahahahahah aku gelak ko berair mata aku wehhh!!! hahahahahah takpe2, belajar tu bagus! hahahaha

~SHiLA~ said...

+ lg sorang gelak kt aku..haha..xpe pasneh xsilap da :p

amal@DuNiaNya said...

hahhahhaha..kesiannye aku kt ko shila..kesian danish dpt mama cmni...hik3 =P

~SHiLA~ said...

haha..aku igt ade org xtawu..upenye sume tawu..aku sorg je xtawu wat agar-agar..wakaka

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...