♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, February 10, 2012

trimester kedua

alhamdulillah minggu ni da masuk trimester ke2 dah.smlm genap 16 minggu.alahan pn dah makin kurang.syukur sgt.klu x, tekak ni asik loya je 24 jam.loya makin kuat bile tghari smpi ke mlm.sbb tu lunch aku kene mkn byk².sbb mlm dah xlalu sgt nk mkn.mlm² pn nasik aku xsentuh 3 bulan dah stat peknen sebulan aritu.smpi dah xtau nk mkn ape mlm²

alahan kali ke2 peknen ni kurang klu nk banding dgn time peknenkn danish dulu.danish aku belum sebulan peknen dah stat loya ngn muntah.kali ni 2bln peknen br stat loya ngn muntah.tu la kn org ckp kdg peknen stiap anak alahan dia berbeza

danish dulu stat sebulan smpi la 6bln asik muntah je.boleh katekn ari² mesti muntah.skgni adela dlm seminggu tu skali dua je.okla tu.klu muntah, bese huby masuk toilet skali tepuk² urut blkg.barula rase lega cket kn.rase kua abeh je muntah tu.kdg bile huby xde,danish lak yg amek alih.hehe.tgh aku muntah tu,tetibe rase ade org tepuk² bontot.dah aku muntah bdiri,danish xsmpi la nk tepuk blkg.so dia tepuk bontot jela.haha

masak pn da 2bln kot xmasak.hehe.nasib huby paham.yela alahan peknen danish dulu lg teruk dr skgni.bau ape² cket je trs uwekk.xsempat nk tahan² dah.nasib baik jugakla kali ni kurang cket alahannnye.klu x,sian danish xtelayan pulak kn.cume mule² dulu je aku asik penat je.skgni rase penat tu dah kurang dah

mule dulu igt bile dah 4bln br nk bgtau aku peknen.sbb rase mcm awal lg je nk ckp.tp dah ade org asik teka² bile aku buat status ni kt fb

tp sbnrnye kdg penah je aku letak pic danish time baby.tetibe kali ni org boleh agak² pulak.hehe.kate pembawakan bdk la,tanye peknen ke.pastu baru la bgtau yg aku peknen :)



ramai gak la yg tkejut sbb diam² rupenye dah peknen 3bln.hehe.dulu time danish awal² aku dah kecoh dah.haha.nk buat status nk tag name huby,tp dah lupe lak.igtkn boleh edit balik status tu.haha.pastu tetekan share pulak.dah jd dabel status yg same :p


ekceli aku plan bile danish dah 2tahun br nk pk pasal baby lg.tp huby asik ckp nk baby je.pastu ckp danish dah beso dah.nanti adik dia kua,danish dah 2tahun+ dah.ok dah tu dia ckp.xpela aku pk ok gak la.xsemestinye plan tu trs dpt kn.tp rupenye 'bestfren' smpt dtg skali je pastu xdtg dah.haha

'bestfren' lewat dtg sehari pn huby dah ajk g farmasi beli peknency kit dah.pastu mcm konfiden je aku peknen sbb 'bestfren' aku mmg on time tiap bln.klu lewat pn sehari.sbb tu aku suruh tgu dulu.bile lewat 2ari,huby da sebut byk nama baby dah.dah siap pk name baby.hahaha.konfiden giler nk dpt baby.tp sume name baby dia sebut tu sume name boboi.mmg dia nk boboi lg.aku klu boleh,nk la gegel pulak.barula sepasang kn.xpela mane² jela,janji sihat & selamat syukur dah :)

4 comments:

-Sara- said...

cay panjang lak bebel pas lik kusus..haha

~~*Lady Salwa*~~ said...

Sweet... Sama macam Faris... Masa sal ngandung dulu, kalau sal muntah2 sure dia masuk tolit tlg tepuk2 belakang... kadang2 tertepuk montot jugak... hehe

~SHiLA~ said...

sara - dah lame jrg updet,xreti dah nk updet.pastu bile dah updet,tpanjang la pulak.haha

~SHiLA~ said...

lady salwa - tula kn.diorg ni pandai ikut ape diorg tgk.tharu kejap wpun tepuk bontot.hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...