♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Monday, December 7, 2015

Bluebery cheese cake


Bahan2 :

Base :
110g butter -dicairkan
200g biskut -dipecahkan

Filling :
500g cream cheese
30g butter
120g gula kastor
30g tepung jagung
200ml whiping cream
4 biji telur



base biskut

1. gaulkan biskut yg telah dipecahkan bersama butter yang telah cair.masukkan dalam loyang & tekan2 bg mampat


filling yg dah dituang atas base

2. mix bahan2 filing sampai sebati.dah sebati,masukkan dalam loyang atas base biskut
3. waterbath (bakar secara kukus) dlm oven
4. Bakar sejam pada suhu 160c
5. Dah sejam bakar,buka pintu oven sekejap dlm 15minit.biarkan sekejap loyang dlm oven sblm bwk keluar
6. Boleh masukkan dlm fridge semalaman

7. Dah semalaman dlm fridge baru letak toping bluebery atas cheesecake

Taraaa dah siap :p

Aku pakai loyang yg boleh buka tepi tu.senang nk keluarkan kek

Nyam3 puas mkn bluebery cheese cake klu buat sendiri.hehe

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...