♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Friday, July 25, 2014

selamat hari raya

korang dah balik kg?ramai yg dah stat cuti arini kn.aku keje lg tp halfday.haha.jap lg nk trs balik kg.tgh tgu huby amek kt opis

td br dpt duit raye dr bos kwn.dpt rm50.bos kwn bg,bos sendiri xbg.hahaha.mlm td bebuka umah MIL.sblm balik MIL bg duit raye rm500.yeayyy.huby pn dpt rm500.danish dpt rm100,danial dpt rm100.alhamdulillah.tq MIL

Thursday, July 24, 2014

kuih raye tahun ni

xbeli banyak pn kuih raye tahun ni.mmg tiap tahun pn xbeli byk.haha.beli sket utk bwk balik kg,sket lg utk bg MIL.tahun ni xbeli utk babysiter danial.malas pulak nk singgah.huhu


bln puasa ni aku xhtr danial g umah BS.huby je jaga dia sebulan ni.sbb sblm² ni g keje skali dgn huby.tahun ni huby dah keje sendiri,so mmg aku g keje sendiri.bln puasa ni pn aku tukar waktu keje 7.30pg-4.30ptg.sampai opis tiap hari mmg awal.sbb kua umah 6.15pg.haha.kalau kua 6.30pg dah stat jem dah.okla kua umah 6.15pg sampai opis 6.45pg.tu yg xhtr danial tu bln puasa ni.sian dia 6.15pg dah kua skali.xpela sebulan je sampai opis awal giler.nti bln 8 dah masuk mcm biasa dah :)

danish pn sebulan ni dia naik van pegi dgn balik skool.senang huby xyah htr dgn amek sbb ade danial kn.tunggu loby je.nasib baik xramai naik van tu.xdela mcm sendat sgt bebudak dlm van.sian la jugak kalau gitu



Wednesday, July 23, 2014

2nd besday danial

smlm pas buka puasa kua g alamanda jap.nk g beli kek besday danial.celeb be4 jela kt umah.aku dgn danish je masuk alamanda,huby dgn danial tunggu dlm kete.sbb mmg nk g beli kek je.malas dah nk jenjalan dlm tu

beli kek baskin robin.pilih jela ape yg ade.amek yg kecik sbb nk mkn be4 je

besday boy

kek eskrem choc cream cookies.kek rm98

kemain lame tunggu staf BR nk tulis hepy besday tu


bigboy dah anak mumy dady

excited tgk daddy nyalakan lilin.tu pun bpe kali dah huby nyalakan.sbb baru nyalakan 1 lilin,pastu dia tiup dah.xsempat nk nyalakan lg 1.sonok pulak dia main tiup² lilin

2years old :)


tgk abg buat peace ke x

danish & danial



sedap kek ni.kek coklat pastu dlm tu ade gigit² coklat lg

diorang be3 mkn 3-4 suap je pastu aku yg lelebih mkn.haha.xhabis lg kek tu simpan dlm freezer mlm td.ni kt opis dah teringat² pulak :)

hepy besday danial.semoga jd anak yg soleh.mumy,dady n abg syg danial.jgn nakal²,jgn asik nk gadoh dgn abg.skrgni pangai danial ni tgh manje semacam.sket² merajuk,sket² nk nanges.lasak pn makin beganda-ganda.tambah² bile kt luar T_T

Tuesday, July 22, 2014

happy 2nd besday

220712-220714 genap 2tahun danial arini.semoga membesar dgn sihat,dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki,jd anak yg soleh & bijak :)


lahir bulan puasa,1st besday bln puasa,2nd besday pn bulan puasa.haha tunggu la lg 3-4thn nti besday bulan raye la pulak kot.bulan puasa so xde party² ye syg.hehe.tgk la kalau ade rezeki,pas raye kite buat mcm tahun lepas.buat kecik² je pn ok :)


Friday, July 18, 2014

pecah!hancur hatiku





baru 4bln pakai henpon ni.dah rosak.skrin dah pecah.bkn takat skrin je.home button pn pecah skali.slalu kalau org lain pecah skrin tp xdela sampai home button pn pecah.huhu.dah try g tanye 2-3 kedai,mmg xboleh nk diselamatkan dah.dah try tukar lcd dgn home button,stil xboleh on.siap try tukar housing pn xboleh.maybe dlm tu rosak skali


dah pegi apple nk tanya kalau claim waranty nk tukar hp baru kene byr bpe.katenye kene byr 80% dr harga iphone 5s.adoiii 80% dr rm2400 tu.tecekik dgr nk kene tambah $$$ byk tu.kalau dah bertahun pakai xpela lg,ni baru pakai 4bln T_T

esok nk try pegi time square.katenye apple store ke machine ke sume htr situ jugak kalau nk tukar hp baru.kalau kene tambah sket² xpela.redha jela.drp buang gitu je henpon tu.huk3

kalau gini gayanye xpayah berangan nk pakai iphone6 yg nipis tu.iphone 5s pn pecah skrin,kalau iphone6 mau tebelah dua.serik dah nk pakai henpon mahal.sbb aku ni bkn jenis pandai jaga brg.xkisah la mahal ke murah ke sumenye jage xcermat

Wednesday, July 16, 2014

wordless wednesday



90% dah setel utk danish & danial.sebulan sblm puasa dah stat membeli.semangat mak ko.haha bkn semangat tp xnk besesak².atleast dah setel separuh pn dah ok.kasut beli awal puasa aritu.ni cume nk kene tambah baju sikit lg.anak² dah setel dulu xpe,kemudian baru makpak

Monday, July 14, 2014

cuti² goldcoast morib 2014 part 2

sambung cite cuti² morib


gud morning morib :)


pg² lepak kt balcony.hero3 tgh sedap tido lg.duduk kejap dgr suara 'amiiii..amiiiii'.ok danial dah bangun.pelat lg panggil mumy ami.hehe


bangun je danial nk mandi jacuzi.celik mata trs igt nk berendam.layankn je.lgpn danish dgn huby tgh tido.mak pulak sbnrnye lapar dah nk breakfast.haha.xlame pastu danish pn bangun.diorang bedua tido awal,pg pn awal la bangun.pukul 7lebih cmtu.berendam kejap dlm jacuzi pastu kejut huby ajak breakfast.kalau xkejut mau smpi ke tghari dia tido.haha

breakfast


pg pn banyak menu.mkn kenyang² pastu nk masuk waterpark.makpak je mkn mcm².danish danial mkn cereal je


sblm masuk waterpark,masuk kedai dulu pinjam pam


nk pam pelampung diorang.pelampung besar xlarat nk tiup.nk beli pam pn lupe sblm pegi morib.carik kt pekan morib mmg xjumpe la


baru setel 1,ade lg 1


pam lg pelampung lg 1.haha.nasib baik pakai pam kedai.pam angin kuat.kalau pam biasa tu pn penat gak kot


dah setel pam.masuk trs waterpark.tiket danish jela kene beli.yg aku dgn huby dpt dlm pakej skali.danish sblm ni xyah byr lg.ni dah besar sikit,kene byr dah.rm 20 kot.lupe dah :p

danish je naik pelampung tu.danial takut pulak.penat bapak ko pam dua².haha


danial ni penakut sikit.kalau kaki xjejak lantai pool tu,mmg dia menjerit


haa kalau cani dia ok.haha


danish naik slide


abg jela berani sikit.adik mmg penakut.naik slide pn takut.danial mcm mak dia.sume pn takut.kah3


tu danial tgh jerit gak.walaupun pakai float





superman naik slide


mandi smpi tghari.pastu balik bilik.susah nk pujuk diorang ni ajak balik bilik.naik bilik mandi siap² kua g lunch.lunch dkt² je dgn hotel.ade kedai kt pantai morib


mkn nasik sikit je.mkn aiskrim je lebih.tu muke penat,ngantok sume ade


ni otw nk g mkn tido dah.tgh mkn biskut tau² telentok atas riba

kitorang tapau nasik ayam sebungkus.konon nk bg diorang mkn kt bilik.danish xnk mkn sgt masa tu.danial lak tgh tido


pas lunch balik bilik.nk suruh danish pulak tido.kang ptg nk masuk waterpark lg.betuah la dia nk tido.masuk mandi jacuzi.danial pn sampai hotel je trs jaga.amboi baru la mak ko nk tido.dah anak² xtido cane mak nk tido.lepak² bilik je tunggu ptg.pas asar baru sambung mandi waterpark sampai nk dkt maghrib.balik bilik mandi siap² nk g diner pulak


dua² lemau dah.penat mandi waterpark


danial xpela tido kejap masa tghari.danish la xtido langsung


mcm² menu tp ni je smpt.lapar sgt dah pg ptg mandi dlm waterpark.haha


danish danial mkn sikit je dah ngantuk.tgh mkn danish merengek dah.mula la buat perangai dah ngantuk kn.bg baring kt kusi jap.pastu danial tgk kt baby chair badan tehuyung hayang.sambil duduk pn boleh tetido.haha

mkn xfeel sgt.tp sedap gak ade ketam mlm tu.pas mkn balik bilik tido
breakfast lastday 
pg time breakfast ni tetiba yg jaga kt pintu suruh byr utk danish.ukur tinggi lebih sikit.padahal dah bpe kali pegi mkn situ xmintak pulak.aku pn xpasan ade tmpt ukur tinggi tu.lastday pulak dia mintak byr.xpela huby pn nk naik atas la nk amek duit.dah nk g mkn je kn xdela bwk wallet sume.pastu org tu ckp 'xpela bang,masuk jela'.dah pulak.haha.tp breakfast utk bdk pn rm20 rasenye.dah la danish mkn cereal je breakfast masa tu.diorang ni ntahla susah nk ramal selera.kdg time berselera,byk mknnye.klu jenjalan la biasanye mkn sikit je.penat kot.ke excited.kih3


nk pegi waterpark sblm balik


swiming pool dewasa slumber je dia lompat.sbb pakai float kt tangan tu.mak ko yg neves.huby pn ade je tepi tu.xdela biar je diorg sendiri


danial mcm biasa la.yg penting kaki kene jejak lantai


mandi sampai 11pg cmtu.balik bilik mandi siap² nk balik dah.cuti 3hari kali ni betul² puas




sblm cek out.time ni danial tgh tido

cek out pn dkt pukul1

video
superman kt slide pusing


video
boleh la takat swiming sikit²


dia pandai sendiri je swiming tu.kejap² jela.pastu swim siap bukak mata.ntah cane xpedih ke mata dlm air.sbb dia kejar aku boleh belok² nmpk aku dlm air


video
swiming pakai float.mane xpenat kaki tangan excercise.hehe


video

Friday, July 11, 2014

duit dlm acc cimb hilang

aku malas nk taip balik,aku printscreen gambar je.huhu.ni kisah aku pg td

nasib baik org tu draw rm150 je.kalau dia draw abes licin,mau pensan.huhu.acc cimb tu acc cimb personal.sbb jarang pakai,tu yg xpasan tu.bank suruh buat report polis sbb diorang nk siasat & utk keselamatan katenye

Wednesday, July 9, 2014

cuti² goldcoast morib 2014

kali ketiga dtg sini.makpak suke,anak² lagi la sukeee.haha.ade ank kecik best la dtg sini.saje cuti lepak².cuti² sblm puasa.mmg pegi pn 3-4 hari sblm puasa.khamis sampai sabtu.ahad tu dah puasa.hehe

sblm ni pegi 2hari 1mlm je.kali ni pegi 3hari 2mlm.dah nk puasa ni bg diorang mandi  puas² kt waterpark dgn jacuzi.haha mcm la diorang puasa.mak korang yg hover kn.ala sbbnye slalu pegi 2hari tu mesti mase nk balik rase mcm nk tambah lg sehari je.kejap sgt,rase baru cek in smlmnye,soknye dah nk cek out.3hari 2mlm juz nice la :p

cek in

sampai pn dah pukul 4ptg.trs cek in kt kaunter.request skali nk bilik waterpark view.nasib baik ade lg.pastu request lg nk blok yg tgh,boleh nmpk pantai.tanye je,kalau ade alhamdulillah.kalau xde pn takpe.xkn la pulak nk ngamuk kt situ.haha

mcm biasa kalau pegi hotel,wajib main lompat² katil dulu.eh bkn kt hotel je.kt umah pn cmtu suke main lompat katil T_T

view bilik spt yg direquest :p

ala poyo je nk nmpk pantai.padahal bkn nmpk sgt pn.dah lindung dgn pokok² tu

waterpark

danish tgk waterpark dr balcony dah asik la ajak g waterpark.1st day tu mmg xplan nk masuk waterpark pn.cek in pn dah ptg kn.igt nk jenjalan pantai blkg tu je.jenuh gak la memujuk diorang bedua

jacuzi jela

mandi jacuzi jela dulu ye.esok tu baru waterpark.patut waterpark tiga² hari boleh masuk.xpe kalini kite pegi 3hari,esok lusa pn boleh mandi waterpark tu

danish siap posing nmpk mak dia asik jd mamarazi.kah3


bdk² mmg suke la main air kn

6ptg cmtu pegi pantai blkg hotel 

jalan kaki je.dkt je ade pagar blkg tu.xpenah jln pantai mase duk situ.kali ni 3hari boleh la.kalau x,asik mandi waterpark je


danish, daddy, danial.mak jln blkg jd mamarazi lg.hahaha




naik atv.betul ke pun namenye atv.haha rasenye la.lupe dah

naik atv ni bpe ntah.rm50 utk stgh jam kot.tp aku mintak 15minit je rm25.kalau nk lg baru tambah sbb kang kot xde sape nk naik.huhu.tp org jage tv tu bg pulak stgh jam rm25.sbb mase dia ckp dah abes,tgk jam dah stgh jam.kitorg byr rm25 je.jimat separuh.hahah

nk try la jugak :p


danish yg sibuk nk naik.danial mase mule je dia suke.pastu dia xnk dah.time aku naik dgn danish,dia asik suruh bwk laju².haha ko igt mak ko ni berani ke anak oi.dah la naik tu bile nk corner amboi kemain terhoyong hayang lg.sbb jln kt pasir pantai kn.klu kt jln bersimen ok la kot.haha xpenah org buat lg naik atv kt tmpt besimen


pakai tanganpod je

monopodku dah patah.haha ganas giler ko sampai monopod patah


dpt tgk sunset


dinner

kali ni amek skali dinner.senang xpayah kua mkn.diner amek utk dua² mlm,breakfast pn mmg utk 2hari la jugak.lunch je xde.kalau ade pn ok.mmg betul cuti lepak hotel je

1st time diner situ.not bad.sedap jugak.yg penting banyakkk choice.i loike.mmg bebaloi amek skali pakej diner.mmg puas mkn sampai xde ruang dah dlm perut penuh dgn makanan je.haha

mlm sambung mandi jacuzi T_T


ingatkn pas diner tu,lepak tgk tv je dlm bilik.dah bdk bedua ni masing² suruh bukak baju.suka hati korang la.mandi kejap je.dah mlm 

video
huby try naik atv dulu

video
aku takut² berani sbnrnye naik atv tu.huhu.naik kejap je asalkn dah try pn jd la 

okla nanti sambung lg.bederet dah gambar.nti sambung next entry :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...