♥♥♥ we're happy 2gether ♥♥♥

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Followers

Wednesday, April 30, 2014

wordless wednesday







dah tgk rio2 2 minggu lepas.tgk betiga je dgn huby & danish.danial kt umah babysiter.hehe

Monday, April 28, 2014

cuti² kedah & penang

jumaat lepas aku cuti folow huby ade job kt penang.penang pn dah dkt sempadan kedah.kitorang tido hotel kt kulim.dlm stgh jam kot nk ke tmpt huby keje tu

 gerak dr putrajaya pukul 10.30pg

danish g sekolah sampai 10.30pg je pastu pick up dia kt sekolah trs gerak g kedah.nk ponteng mcm syg.haha aku suruh gak dia g sekolah kejap.dpt la 1 sessi 8.30-10.00pg.pastu rehat smpi 10.30 nti sambung lg kelas 10.30-12th

selfie anak beranak sementara tgu huby isi minyak.haha 

 cek in hotel seri malaysia kulim

 sampai je mmg katil diorang tuju dulu.nk melompat

mlm tu huby keje.kitorang duk hotel je

 bangun pg breakfast dulu sblm mandi swiming pool

tu danial senyum gitu pulak.aku suruh senyum,danish okla senyum cmtu.danial pulak senyum gitu.haha


 sampai je trs masing² xsabar nk salin baju swiming suit

huby g keje 11pg,aku bwk danish danial g mandi pool.sejam stgh gak melayan diorang mandi.danial mase mula takut² nk masuk pool.duduk tepi kocak² kaki je.haha

xde org pn.diorang bedua je.hehe 

danish dah mcm² skil dia buat.ajak balik bilik pn payah 

bg diorang mandi puas²,nanti balik bilik boleh tido.mak yg dah ngantuk sbnrnye.haha.balik bilik bertuah la diorang nk trs tido.duk main² dulu 2ptg baru tido.tp lame la jugak tido.puas la mak pn tumpang sekaki tido sampai 5ptg.kih3

 sementara tunggu huby balik

bangun tido trs mandikan diorang.dah siap² diorang ajak g swiming pool.tunggu huby sampai dlm 15minit cmtu lepak² kt situ.nk mandi lg aku kate esok je.esok daddy ade nk jaga,lame pn xpe.haha
  
dahi danish betanda sbb katenye kene kt swiming pool

aku pn pasan mase nk bilas diorang pas mandi kt swiming pool.diam pulak dia xkate sakit.selalunye tehantuk sket pn nanges meraung dah.ni diam je punye sonok nk mandi

 kua g mkn.try char koay teow sg dua cawangan kulim.sedaappp gilos.hehe

pastu tapau nasik lg bwk balik bilik pulak.sbb tau dah nanti mlm mesti lapar.pusing² kulim kejap sampai xtau nk pegi mane dah trs balik hotel.mmg xde ape pn area kulim.balik lepak hotel jela :)

breakfast ari ahad

tgk mulut danial penuh.haha.dia mmg jenis klu makanan byk dia mkn tu sikit,ni sikit.last² dlm pinggan sume bekas gigit dia.sume dia nk try.tamak mcm mak dia.kah3

ckp kt diorang mkn byk² baru boleh mandi pool.time ni la senang nk paksa diorang mkn byk.mak main ugut² kt anak pulak kn.haha 

danial dah berani masuk pool

video
danial dah berani jalan² dlm tu.semalamnye takut² ari kedua trs berani.hehe

video
mandi puas².balik bilik lepak kejap,packing beg trs cek out 

danish sibuk main tab kt blkg 

singgah penang kejap sblm balik KL

pegi penang semata² nk mkn nasik kandar.haha.tp sampai penang xmkn nasik kandar pn.laki bini oder nasik beriani pulak.kih3

benti kt R&R tapah 

makanan mmg kene sentiasa ade dlm kete.bdk² ni jenis nk mengunyah dlm kete.ke mak diorg sbnrnye :p 


femly kecik kami.alhamdulillah

smlm 9.00mlm sampai umah.danish danial 2-3x tido dlm kete.hehe.danish pn boring dah jauh pejalanan asik tanye bile nk sampai

Wednesday, April 23, 2014

wordless wednesday















aktiviti wajib tiap kali balik kg.gmbr 2minggu lepas :p

Wednesday, April 16, 2014

kisah danish & school

dah ade anak skolah,cite pasal anak skolah la pulak kn.haha.dulu cite progress anak mase baby².xlame lg cite pasal anak nk kawen la pulak.kah3 mcm la ko nk berblog sampai bongkok tiga :p.xde org nk bace pn xpe,simpan utk kenangan je :)

dah 4 bulan dah danish pegi sekolah.so far okla.dulu xtau pegang pensel.takat pegang cara dia la kn.ni boleh dah la tulis betul² walaupun tulisan xdela cantek.haha baru 4 tahun kn besela tulisan budak² baru belajar la

tshirt CIC

ni ade aritu sambutan maulidur rasul kt sekolah

uniform CIC

tp bab uniform ni lambat sgt dpt.sebulan dah sekolah baru dpt tshirt.sebulan sblm tu pakai la baju biasa dgn jeans.bulan kedua pulak baru la dpt uniform kemeja ni

ni last friday ade CIC progress report meeting

seminggu progress report ni boleh pilih la nk pegi ari ape.aku pegi jumaat lepas.rehat lame kn.igt nk pegi sorang dr ofis trs pegi skool danish,call huby dia pn nk pegi sekali.excited ko anak baru sekolah makpak nk jumpe teacher nk tau progress report anak.kah3

tp progress reportnye byk jugak la kene improve lg.mcm tertib solat,bacaan solat,tertib wudhu' & beberapa doa mcm doa masuk toilet,doa masa azan.yg tu mmg dia xtau pn.kt skool yg tu belajar mase sessi ptg.sape yg amek sampai ptg belajar la.kalau mcm danish smpi tghari je.mmg xdela dia tau.hehe.tertib solat pn tunggang langgang ikut dia je.amek air sembahyang pn kdg dgn aku dia ikut cara dia je.haha

yg ok cuma sebut huruf,sebut nombor,baca doa makan etc.haha xpela slow² la.baru 4bln :)

buat homework

selalunye kalau suruh buat homework,laju je dia tarik beg amek buku.tp ade mase gak yg dia kate 'kejap'.haha.kalau cmtu xdela aku nk paksa buat time tu jugak.kang paksa² langsung xnk buat pulak.lgpn jarang dia cmtu

kaler² pn okla walaupun xcantek sgt.tu kaler emak pakai tudung kaler lain baju kaler lain.kaler block sgt!haha

ari² huby yg setelkn bab kejut danish bangun tido,bg mandi,siapkn pakai baju & htr danish g skool.nk kejut tido,kene bg susu dulu.kalau tido awal,senang la nk kejut dia.kalau mlm tu tido lambat mmg payah sket la nk kejut.merengek² la kate ngantuk

Friday, April 11, 2014

digital luggage scale

citer groupon lg lah ye.haha.dah giler kt groupon.ari² mesti nk tgk website groupon.kalau xde benda nk beli pn asik la nk pk nk beli yg mane.haha parah dah ni.dah la, pasni beli yg betul² perlu je.sbb yg aku beli² tu kdg pakai sekali je ko.haha membaziaq :p

aritu beli digital luggage scale.bkn nk pakai selalu tp tetap rase nk beli :p

beli 2 sbb kwn huby pn nk beli gak

test tgk bpe berat bakul tu.haha

aku bukak je trs test timbang mcm².dia pn sibuk gak nk try.danial pn same.yela ank² dah tgk makpak duk test brg baru,diorang pn nk la jugak.kah3

kuda pn jd mangsa kene timbang

ok senang je nk pakai.ade button on pastu angkat je.nanti skrin dia tunjuk bpe berat brg yg kita timbang tu.ni bkn nk pakai selalu pn.hehe.pakai utk timbang lugage nk nek flite je.mcm la nek flite tiap bulan kn.hahaha

ade lugage scale ni senang nk bajet berat bagage.besela ank kecik xkn nk bwk beg pack je.kalau honeymoon bedua boleh la xpayah beli lugage,sandang beg je memasing.kih3


syyhhh : ptg ni nk pegi skool danish.ade progress report meeting.apela teacher nk complaint pasal danish kn.hehe

Wednesday, April 9, 2014

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...